Cookie Consent by Privacy Policies website
 

Pravilnik o kolačićima

Da bi poseta našoj veb stranici bila atraktivna i omogućila korištenje određenih funkcija, na raznim stranicama koristimo takozvane kolačiće. Ovo su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u vašem pretraživaču. Neki kolačići koje koristimo brišu se nakon završetka sesije pretraživača, tj. nakon zatvaranja pretraživača. Ostali kolačići ostaju na vašem pretraživaču i omogućuju nama ili našem pridruženom članu da prepoznamo vaš pretraživač prilikom vaše sledeće posete (trajni kolačići). Možete postaviti svoj pretraživač tako da vas obaveštavaju o podešavanju kolačića i pojedinačno odlučujete o njihovom prihvatanju ili isključujete prihvatanje kolačića za određene slučajeve ili uopšte. Ne prihvatanje kolačića može ograničiti funkcionalnost naše veb stranice / aplikacije.

Kolačiće koje koristimo razvrstavamo u tri kategorije:

Obavezne
Funkcionalne
Personalizovan
Ispod ćete pronaći više informacija o vašem izboru, kao i detaljnu listu kolačića koje koristimo.

Potrebni kolačići su neophodni za navigaciju našim veb stranicama i korišćenje njegovih funkcija. Bez upotrebe ovih kolačića, nije garantovano pravilno funkcionisanje naše veb stranice (npr. Unos teksta) prilikom pregledavanja stranica veb stranice. Pored toga, to su kolačići koji sakupljaju informacije o tome kako posetioci koriste našu veb stranicu, na primer, koje stranice posećuju češće i dobijaju li poruke o grešci. Oni takođe omogućavaju našoj veb stranici da pamti vaše izbore, kao što su jezik ili područje, za pružanje poboljšanih funkcija. Koriste se i za čuvanje podataka o opciji saglasnosti tamo gde je to potrebno. Od vas se ne zahteva ništa da biste ih aktivirali.

Funkcionalni kolačići omogućavaju nam da kontinuirano unapređujemo usluge koje nudimo, prikupljajući i analizirajući podatke o našem veb sajtu.

Takođe se mogu koristiti za slanje oglasa i ponuda ili za merenje efikasnosti naših oglasnih kampanja. Tako nam daju priliku da vam predlažemo i pomognemo vam da pronađete ono što tražite. Ova kategorija uključuje i kolačiće trećih strana.

Kolačići za personalizaciju koriste se za kreiranje prilagođenog sadržaja za vas kako bi vam pružili najbolje moguće donserbia iskustvo.

Prigovor na upotrebu kolačića

Ako ne želite da prikupljamo i analiziramo informacije o vašoj poseti, u bilo kojem trenutku možete se odjaviti.

Podešavanje kolačića

Za tehničku implementaciju, kolačić za izuzeće biće postavljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić namenjen je isključivo mapiranju vašeg prigovora. Imajte na umu da se iz tehničkih razloga kolačić za isključivanje može koristiti samo za određeni pretraživač za koji je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili upotrebite drugi preglenik ili uređaj, moraćete da ponovite ovaj postupak.